Főoldal / Domain / Webcím (Aldomain) létrehozása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Webcím (Aldomain) létrehozása

TIPP:
A webböngészők manapság már alapértelmezetten elvárják a webszerverrel történő biztonságos kommunikációt, amelyhez SSL tanúsítvány létrehozása szükséges. A tanúsítvánnyal nem rendelkező weboldalaknál sok böngésző nagy betűkkel hívja fel a figyelmet a biztonsági hiányosságra, éppen ezért a webcímet célszerű már eleve SSL tanúsítvánnyal együtt létrehozni.

Az SSL tanúsítvány létrehozásának folyamatáról itt olvashat bővebben: SSL tanúsítvány létrehozás.
Ha létre szeretné hozni például a https://sajatdomainnevem.hu webcímet, akkor hozzon létre előbb egy www.sajatdomainnevem.hu nevű SSL tanúsítványt a Let's Encrypt SSL menüpont alatt.

Az ügyfélszolgálatba való bejelentkezést követően (Bejelentkezés az ügyfélszolgálatba) kattintson a Webcím ikonra.Amennyiben több tárhely is tartozik egy felhasználóhoz, akkor először válassza ki azt a tárhelyet, amelyhez a domaint csatolta.

A Webcím menüpontban kattintson az + ÚJ WEBCÍM gombra.A megnyíló ablakban töltse ki a beviteli mezőket az alábbiak szerint:

- Előtag: Adja meg az előtagot (pl. www, de üresen is hagyhatja a mezőt)

- Domain: Válasszon egy domaint a listából (pl. sajatdomainnevem.hu)

- SSL tanúsítvány: A tanúsítvány előre létrehozandó, fontos, hogy a webcímnek megfelelő SSL tanúsítványt válassza ki a listából

- PHP verzió: Válassza ki a PHP verzióját (pl. PHP 8.3)

- Karakterkódolás: Csak akkor módosítsa, ha konkrét kódolást szeretne kiválasztani (alapértelmezett: Automatikus)

- IP cím: Opcionálisan rendelhető szolgáltatás, csak akkor lehet kiválasztani, ha rendelkezik fix IP cím szolgálatással

- Könyvtár kiválasztás: Válasszon ki egy meglévő könyvtárat vagy hozzon létre egy újat és dupla kattintással nyissa meg

- Naplózás: Válasszon naplózási típust (alapértelmezett: Nincs)

- PHP gyorsító: PHP alapú weboldalak futtatása esetén célszerű a PHP gyorsító használata

- Tűzfal engedélyezése: Alapértelmezetten bekapcsolt biztonsági funkció, csak akkor érdemes kikapcsolni, ha a Nethely tűzfala blokkolja weboldalának valamely funkcióját

TIPP: SSL tanúsítvány
A https://www.sajatdomainnevem.hu és a https://sajatdomainnevem.hu webcímekhez egyaránt a www.sajatdomainnevem.hu tanúsítványt szükséges létrehozni, illetve kiválasztani webcím létrehozáskor.

A mezők kitöltését követően kattintson a Mentés gombra.A rendszer másodperceken belül létrehozza az aldomaint. Az aldomain fizikai létrejöttét az alábbi képen látható fogaskerekek eltűnése jelzi.A fenti példában egy SSL-es webcímet hoztunk létre https://www.sajatdomainnevem.hu néven, a funkció segítségként automatikusan további három darab átirányítást is létrehoz azért, hogy bárhogyan is írjuk be a webcímet a böngészőbe, a weboldalunk betöltsön.


SSL nélküli webcím létrehozásakor 1db webcím (http://www.sajatdomainnevem.hu) és 1db átirányítás jön létre (http://sajatdomainnevem.hu --> http://www.sajatdomainnevem.hu).

Ezt az oldalt eddig 13571 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon