Főoldal / Levelezés / Email postafiók beállítása OSX Mail programmal
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Email postafiók beállítása OSX Mail programmal

Figyelem! Az OSX Mail beállítása előtt kérjük ellenőrizze, hogy a beállítani kívánt postafióknál az ügyfélszolgálatban engedélyezve van a Levélküldő távoli elérése funkció!

A Mac OSX beépített email kezelő szoftverét a következő lépésekkel tudja konfigurálni:
(A képernyőképek az OSX Big Sur verziójában készültek)

1. Indítsa el a Mail alkalmazást számítógépén és ha automatikusan nem nyílik meg a "Mail-fiókszolgáltató kiválasztása" ablak, akkor kattintson a Mail menüpont Fiók hozzáadása almenüre.2. A megnyíló "Mail-fiókszolgáltató kiválasztása" menüből válassza a Másik Mail-fiók... opciót és kattintson a Folytatás gombra.3. A következő fülön töltse ki a beviteli mezőket az alábbiak szerint:

- Név: A feladó mezőben ez a név fog megjelenni, ha emailt küld másnak

- E-Mail cím: Az előzőleg létrehozott email cím (pl. kovacsistvan@sajatdomainnevem.hu)

- Jelszó: A postafiókhoz megadott jelszó.
Ha kitöltötte az adatokat, kattintson a Bejelentkezés gombra.4.Ezt követően a program kiírja, hogy további adatok megadására van szükség, az ablakot az alábbiak szerint töltse ki:

- E-Mail cím: Az előzőleg létrehozott email cím (pl. kovacsistvan@sajatdomainnevem.hu)

- Felhasználói név: Ebbe a mezőbe is a teljes email címet írja (pl. kovacsistvan@sajatdomainnevem.hu)

- Jelszó: A postafiókhoz megadott jelszó.

- Fióktípus: IMAP vagy POP3 (Erről bővebben (itt olvashat)

- Bejövő levelezőszerver: mail.nethely.hu

- Kimenő levelezőszerver: mail.nethely.hu
Ha kitöltötte az adatokat, kattintson a Bejelentkezés gombra.5. Végül felteszi a kérdést, hogy mely alkalmazásokat szeretné használni a Mail programmal: itt jelölje be a Mail-t.A postafiók beállítása megtörtént, most már küldhető és fogadható email a programból.

Paraméterek:
Csatolunk még egy képet az OSX által automatikusan létrehozott beállításokról, ez a Mail / Beállítások / Fiókok / Szerverbeállítások menü alatt található. A képen a Csatlakozási beálítások automatikus kezelése pipákat kiszedtük, hogy az összes beállítás megjelenjen.


Az alábbi általános hibák akadályozhatják meg a postafiók beállítását:

- Az ügyfélszolgálaton a postafióknál nincs bekapcsolva a távoli levélküldő elérése funkció, így az Outlook a kimenő levélkiszolgáló (SMTP) hibát fogja kiírni. A funkciót Itt tudja bekapcsolni.

- Helytelen titkosítás, protokoll vagy port választása esetén az Outlook szintén hibát ír a teszt során. Ügyeljünk arra, hogy SSL használata esetén az IMAP 993-as portot, POP3 esetén pedig 995-ös portot használjunk. A küldő szerver esetén az SSL portja: 465. A paraméterek pontos megadásáról ezen a linken olvashat bővebben.

- Túl sokszori hibás email cím vagy jelszó próbálkozás esetén email szerverünk 1-2 órára tiltó listára teheti az Ön IP címét. Ezt a Nethely.hu munkatársai ellenőrizni tudják, azonban szükség lesz az Ön IP címére, amelynek kiderítésében több weboldal is segít: Mi az IP címem?

Ezt az oldalt eddig 5035 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon