Főoldal / Tárhely / HDD vs. SSD
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

HDD vs. SSD

Manapság egyre több emberben fogalmazódik meg a kérdés, hogy vajon érdemes-e tárhelyét SSD-n tartani, tudniillik az SSD-k gigabájtonkénti ára még manapság is többszöröse a HDD-khez képest.

Vegyük sorba az SSD előnyeit:

- Nincs benne mozgó alkatrész, így nincs súrlódásból származó melegedés sem és mechanikus meghibásodástól sem kell tartanunk.

- Egy szerverbe szánt 7.2K SATA HDD olvasása átlagosan 100-120 IOPS (Inputs Outputs per Second) és 15K SAS meghajtó is csak 200-230 IOPS-re képes, addig az SSD-k akár 1.000.000 IOPS-re is képesek - ez nagyságrendekkel több bármely HDD-hez képest.

- Egy szerverbe szánt SSD adott feladat elvégzéséhez egy 3,5"-os HDD által felvett villamos energia töredékét fogyasztja csak el, emiatt egy SSD üzemeltetése kevésbé környezetszennyező.

Az SSD-k további előnyökhöz is juttatják a felhasználót:

- A google kereső a helyezési sorrend meghatározásánál már jó ideje figyelembe veszi, hogy az adott weboldal milyen gyorsan töltődik be. Így nem csak a látogató felhasználói élménye nő a gyorsabban betöltődő weboldalra, hanem jobb helyezést érhetünk el a google keresőjében is.

- Az online boltok üzemeltetői jól tudják, hogy potenciális ügyfeleket veszíthetnek egy lassabban betöltődő weboldallal, hiszen ez nem kelt nagy bizalmat a vásárlóban. A gyorsabb weboldal ezáltal jobb konverziót is jelent.

Egy google által 2016-ban kiadott teszt alapján - melyben összehasonlításra került rengeteg enterprise és home kategóriás SSD, illetve HDD is - az SSD-k meghibásodási aránya kisebb lett, mint a HDD-ké.

Ezt az oldalt eddig 5682 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon
!
!

Hoppá!

Rendszerünk tiltásokat észlelt az Ön IP-címével kapcsolatban. A részletek megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

TOVÁBB Bezár