Főoldal / Domain / Idegen domain csatolása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Idegen domain csatolása

A nethelynél lehetőséget biztosítunk arra, hogy a más szolgáltatóknál vásárolt domain nevét a mi tárhelyünkön használja.
Ehhez a következő lépéseket kell végrehajtania.

1. Lépjen be elektronikus ügyfélszolgálatunkra és a domain csatolása menüpontban kattintson az új domain csatolásra gombra (vagy kattintson ide)

- Amennyiben egy információs panel fogadja arról, hogy nincs elegendő kapacitása a domain csatolásához két dolgot tehet. Csomagváltás menüpontban kiválasztja az Önnek megfelelő több domain befogadására alkalmas tárhelyet, vagy egy új tárhely rendelésével biztosítja a csatolást.

- Megfelelő tárhely esetén a használni kívánt domaint írja be a "Csatolni kívánt domain" feliratú szerkesztőmezőbe, majd kattintson a mentés gombra. Fontos, hogy csupán a domaint írja be aldomain (pl www) nélkül.

- A megjelenő felületen megjelenik a hozzáadott domain. Az állapot oszlopban egy piros hátterű "Ellenőrzés" gombot talál. Kattintás után megjelenik egy domainenként változó automatikusan generált kód, melyre későbbiekben szüksége lesz. Például.: TXT "nethely-dvc=27DF8C6D-7340B0B4-057CC4EB"

- A tárhelyhez sikeresen csatolta a domaint, azonban csak a Nethely részéről készültek el a beállítások.

(Az idegen domain csatolásáról további információt, illetve képernyőképeket a Domain név tárhelyhez csatolása tudásbázis cikkünkben talál.)

2. Lépjen be a domain regisztrátora által biztosított elektronikus ügyfélszolgálatra, azon belül is a DNS szerkesztőbe, ahol két rekord létrehozatalára /módosítására van szükség.

- Létre kell hozznia egy TXT rekordot, melynek értéke a korábban megkapott DVC kód. A Nethely ügyfélszolgálatán kapott kódbol sem a TXT szöveget sem az idézőjeleket nem szabad bemásolnia. Maga a beírandó kód úgy kezdődik, hogy nethely-dvc= . A beállítás után rendszerünk ellenőrzi, hogy a két rendszerben ugyanaz a kód van-e megadva. Ha igen, engedélyezi a domain használatát.

- A domainre érkező forgalom Nethely felé irányításához még egy DNS rekordra szüksége lesz. Amennyiben a domain teljes forgalmát felénk szeretné irányítani, akkor a meglévő "A" rekordhoz tartozó IP címet módosítsa a 185.80.49.249 -es IP címre.

- Természetesen arra is van lehetősége, hogy csak bizonyos aldomainek forgalmát irányítsa rendszerünk felé. Ebben az esetben is "A" rekordot kell létrehoznia a megadott IP címmel csak előtte meg kell adnia az aldomaint.

- Amennyiben a levelezést is Nethelynél kívánja igénybe venni szükséges még két MX rekord beállítása/módosítása is. ( 10 -es prioritással: mx1.nethely.hu, 20-as prioritással: mx2.nethely.hu )


(Az A és az MX rekordok átirányításáról bővebb információt az alábbi linken talál: Leírás)

A beállítások ezennel elkészültek, nincs más teendő mint várni ugyanis a DNS szerverek frissüléséhez idő kell. Minden DNS rekord végén található egy TTL érték, ami azt adja meg, hogy hány másodpercenként frissül az adott rekord. Extrém esetben ez akár 1 nap is lehet.
Eközben elektronikus ügyfélszolgálatunkon létrehozhatja a későbbiekben használni kívánt szolgáltatásokat.
Ezt az oldalt eddig 8953 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon
!
!

Hoppá!

Rendszerünk tiltásokat észlelt az Ön IP-címével kapcsolatban. A részletek megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

TOVÁBB Bezár