Főoldal / Domain / Idegen domain DNS beállítása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Idegen domain DNS beállítása

A Nethelynél olyan domain nevet is csatolhat a tárhelyéhez, amelynek névszerverei más szolgáltatónál vannak.
Az ilyen idegen domainek esetében meg kell bizonyosodjunk arról, hogy ügyfelünk a domain használatára jogosult. Ehhez egy egyszerű DNS alapú ellenőrzést kell elvégezni, melynek menetéről ügyfélszolgálati rendszerünk tájékoztatja a domain csatolása után.
A megfelelően ellenőrzött domain nevekkel szolgáltatásokat hozhat létre, azonban ezek működéséhez további DNS beállítások szükségesek, mivel ezeket a rendszerünk nem tudja elvégezni más szolgáltatók névszerverein. A legtöbb szolgáltató biztosít valamilyen felületet ezeknek a beállításoknak az elvégzéséhez, de az is előfordulhat, hogy csak az ügyfélszolgálatuknál lehet a beállításokat kérni.
Az egyes szolgáltatások működéséhez a következő beállításokat kell elvégeznie:

Email

Ha szeretné, hogy a levelezése a Nethelynél működjön, akkor a névszervereken be kell állítsa az un. 'MX' rekordokat: MX 10 mx1.nethely.hu
(10-es prioritással: mx1.nethely.hu)
MX 10 mx2.nethely.hu
(10-as prioritással: mx2.nethely.hu)

Weboldalak

A tárhelyén létrehozott webcímekhez és átirányításokhoz létre kell hozzon egy 'A' rekordot a domain névszerverein. A hozzánk érkező webes forgalmat az átjárónkon fogadjuk a 185.80.49.249 ipcímen. Ez csak abban az esetben tárhet el, ha tárhelyén egyedi IP címet használ, ilyenkor az egyedi IP címét kell megadnia. Példa a www hosztnév beállítására:
www A 185.80.49.249

Mennyi idő, míg a beállítások érvénybe lépnek?

A DNS működéséből adódóan a beállítások nem minden esetben jönnek létre azonnal, mivel az intereten lévő névszerverek a beállításokat megjegyzik egy bizonyos időre. Ezt az időt a domainhez beállított TTL érték határozza meg.
Azt javasoljuk, hogy a névszerverek beállítását végezze el először és csak utána probálja meg a kapcsolódó szolgáltatást használni, ellenkező esetben meg kell várja, hogy leteljen a TTL idő.

Milyen más lehetőségek vannak az idegen domainek kezelésére?

A Nethelynél igény szerint biztosítunk ingyenes DNS szolgáltatást, így a máshol regisztrált domainek technikai kiszolgálását át tudjuk venni. A nálunk kezelt domainek névszerver beállításait rendszerünk automatán végzi egy-egy szolgáltatás létrehozásakor Ezt a beállítást ügyfélszolgálatunktól kérheti.
Ezt az oldalt eddig 14529 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon
!
!

Hoppá!

Rendszerünk tiltásokat észlelt az Ön IP-címével kapcsolatban. A részletek megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

TOVÁBB Bezár