Főoldal / Tárhely / PHP gyorsító
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

PHP gyorsító

A PHP gyorsító szolgáltatásunkkal a weboldalak betöltési idejét csökkenthetjük, ezzel akár komoly előnyhöz juttava a nálunk elhelyezett weboldalakat a konkurens oldalakkal szemben.

A lassú PHP kódok ellen a gyorsító szolgáltatás a bekapcsolást követően két fronton indít támadást:

1. Fast CGI: A PHP értelmező a szükséges forráskódok fordítása után nem áll le, folymatosan futó programként várja a további kéréseket. Ezzel kérésenként megspórolhatjuk azt az időt amíg a webszerver elindítja a PHP értelmezőt. Tárhelytől és a PHP gyorsítóval gyorsított weboldalak számától függően egyszere több értelmező is rendelkezésre áll, így a párhuzamosan érkező kérések kezelése egyidőben történhet.

2. Opcode cache: A lefordított PHP forráskódot eltároljuk a memóriában és ha egy következő kéréshez szükséges forráskód már rendelkezésre áll, felhasználjuk, ezzel megspórolva a fordítási időt. Ezzel jelentős sebességnövekedést érhetünk el, főleg összetettebb PHP keretrendszerek esetén (wordpress, joomla, drupal, stb...)

Mivel az Opcode cache szolgáltatásnak igen jelentős az erőforrás igénye, sok szolgáltató követi el azt a hibát, hogy túl kevés memóriát ad az ügyfélnek, így a szolgáltatás több aldomainre bekapcsolva akár lassuláshoz is vezethet! A Nethelynél gyorsított weboldalanként 64MB-ot biztosítunk erre a célra.

A PHP gyorsító szolgáltatás osztott rendszeren történő optimális működés érdekében cégünk egy saját fejlesztésű, dinamikus erőforrás osztást alkalmaz. Ennek lényege, hogy egy tárhelyen minél több weboldalra kapcsoljuk be a PHP gyorsítót, a rendszer annál több erőforrást biztosít számunkra. Emiatt a tárhelyen az aldomainekre való bekapcsolhatóság száma korlátozva van:
0,5 Gb és 1 Gb -> 1 db
3 Gb -> 2 db
5 Gb -> 3 db
Az összes MD (Multi Domain) tárhelyünkre pedig -> 5 db

A szolgáltatás nagyon hatékonyan segíti elő a weblapok betöltési idejének minimalizálását, nagyobb CMS rendszereknél a PHP gyorsító akár 200-300%-os sebesség növekedést is eredményezhet.

A Nethely SSD tárhelyein a szolgáltatás ingyenesen elérhető. Próbálja ki Ön is.

Ezt az oldalt eddig 18751 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon