Főoldal / Tárhely / SSL-es webcím beállítása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

SSL-es webcím beállítása

Ebben a tudásbázis cikkben leírjuk egy weboldal tökéletes SSL beállítását, melyet egy példán keresztül fogunk szemléltetni.
Ha szeretnénk, ha weboldalunk www előtaggal és www nélkül beírva is használható legyen, az SSL nélküli működéshez elegendő volt 1db webcím mellett 1db átirányítás.
Az SSL beállítása ezt megbonyolítja, mert itt már nem kettő, hanem 4 címet kell kezelnünk, a http://, a http://www, a https:// és a https://www címeket.

Tegyük fel, hogy weboldalunk a www.sajatdomainnevem.hu címen fut, erre szeretnénk egy SSL tanúsítványt. (A tanúsítvány igénylését az info@nethely.hu címen tudjuk kérni úgy, hogy emailben megadjuk a webcímet - pl. www.sajatdomainnevem.hu).
Figyelem! Minden létrehozott webcímhez (pl www.sajatdomainnevem.hu; forum.sajatdomainnevem.hu; blog.sajatdomainnevem.hu) külön tanúsítvány szükséges! Domainenként maximum 20db tanúsítványt lehet kiállítani, az ingyenes végződésekre (.nhely.hu; .probaljaki.hu; .webtelek.hu; stb) nem tudunk tanúsítványt biztosítani.

Miután az SSL tanúsítvány elkészült, a paraméterezése már elvégezhető az ügyfélszolgálatból, a helyes beállítás pedig a következő lesz:

- 1 db webcím (https://www.sajatdomainnevem.hu)

- 3 db átirányítás:

http://www.sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

http://sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

https://sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

Minden átirányítás az SSL-es webcímre mutasson, 301-es kóddal, a Paraméterek másolása pedig be legyen kapcsolva.

Webcím létrehozása: az SSL tanúsítvány legördülő menüből válasszuk ki a webcímhez tartozó tanúsítványt:


Létrehozott webcím képe az ügyfélszolgálatban:


Létrehozott átirányítások képe az ügyfélszolgálatban:


Ha már egy működő http://www.sajatdomainnevem.hu vagy a http://sajatdomainnevem.hu webcímünkre szeretnénk SSL tanúsítványt, akkor érdemes szintén SSL-es webcímként ugyan azt a címet választani, mert így kisebb az esélye annak, hogy további módosítást is kelljen végezni weboldalunkon vagy az adatbázisban.

A Wordpress adatbázisban tárolja a weboldal címét, ezért egy már meglévő weboldal webcímének megváltozása esetén minden esetben át kell írnunk az adatbázisban elhelyezett címeket, ehhez a következő tudásbázis cikk nyújt segítséget: Link

Fontos! A rendszerben nem lehet egyszerre webcím és átirányítás ugyan azon a néven, így ha már működött weboldalunk SSL nélkül is (ekkor a http://www.sajatdomainnevem.hu valószínűleg egy létező webcím), akkor előbb töröljük a régi webcímet, az új beállításokat csak ez után hozzuk létre! Ha a törlendő webcímen volt kapcsolódó szolgáltatás (statisztika vagy PHP gyorsító), akkor az a webcímmel törlődni fog, az új https:// címen ezeket újra létre kell majd hozni.

Ezt az oldalt eddig 16138 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon