Főoldal / Tárhely / SSL-es webcím beállítása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

SSL-es webcím beállítása

Ebben a tudásbázis cikkben leírjuk egy weboldal tökéletes SSL beállítását, melyet egy példán keresztül fogunk szemléltetni.

Ha szeretnénk, hogy az SSL tanúsítvánnyal rendelkező weboldalunk www előtaggal és www nélkül beírva is használható legyen, akkor a következő felsorolásban szereplő 4 címet célszerű kezelnünk:

- http://sajatdomainnevem.hu

- http://www.sajatdomainnevem.hu

- https://sajatdomainnevem.hu

- https://www.sajatdomainnevem.hu

Tegyük fel, hogy weboldalunk a www.sajatdomainnevem.hu címen fut, erre szeretnénk egy SSL tanúsítványt.
Az SSL tanúsítvány létrehozásának folyamatáról itt olvashat bővebben: SSL tanúsítvány létrehozás.

Fontos: Minden létrehozott webcímhez (pl www.sajatdomainnevem.hu; forum.sajatdomainnevem.hu; blog.sajatdomainnevem.hu) külön tanúsítvány szükséges! Domainenként maximum 20db tanúsítványt lehet kiállítani, az ingyenes végződésekre (.nhely.hu; .probaljaki.hu; .webtelek.hu; stb) nem tudunk tanúsítványt biztosítani.
Miután az SSL tanúsítvány elkészült, a Webcím menüpont alatt létre kell hoznunk 1db webcímet, az Átirányítás menüpont alatt pedig további 3db átirányítást.
A helyes beállítás a következő lesz:

- 1 db webcím:

https://www.sajatdomainnevem.hu

- 3 db átirányítás:

http://www.sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

http://sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

https://sajatdomainnevem.hu --> https://www.sajatdomainnevem.hu

Fontos, hogy minden átirányítás az egyetlen SSL-es webcímre mutasson, 301-es kóddal, a Paraméterek másolása pedig be legyen kapcsolva.

Fontos!
- SSL tanúsítvány nélkül létrehozott webcímet SSL-es webcímre csak úgy lehet módosítani, hogy egy új webcímet kell létrehozni a régi cím paramétereivel a megfelelő SSL tanúsítványt kiválasztva, és ha a weboldal hibátlanul működik az új címmel, akkor a régi webcímet letöröljük és ez után hozzuk létre a 3db átirányítást.

- A Wordpress típusú weboldalak adatbázisban tárolják a weboldal címét, ezért egy már meglévő weboldal webcímének megváltozása esetén minden esetben át kell írnunk az adatbázisban elhelyezett címeket, ehhez a következő tudásbázis cikk nyújt segítséget: Link. A webcímek adatbázisban történő átírásának elmulasztásával előfordulhat, hogy az oldal az új, SSL-es címen nem tölt be.
Webcím létrehozása:
Az SSL tanúsítvány legördülő menüből válasszuk ki a webcímhez tartozó tanúsítványt!


Létrehozott webcím képe az ügyfélszolgálatban:


Átirányítás létrehozása:
- Minden átirányításnál az Átirányítás ide mező értéke az SSL-es webcím legyen (példánkban ez a https://www.sajatdomainnevem.hu cím).

- A https://sajatdomainnevem.hu átirányítás létrehozáshoz az SSL tanúsítvány legördülő menüből válasszuk ki a webcímhez tartozó tanúsítványt (az alábbi kép pontosan ezt a beállítást szemlélteti).


- A http://sajatdomainnevem.hu és a http://www.sajatdomainnevem.hu átirányítások létrehozásához pedig hagyjuk üresen az SSL tanúsítvány legördülőt.


Létrehozott átirányítások képe az ügyfélszolgálatban:


TIPP:
- Ha már egy már régóta működő, tanúsítvánnyal még nem rendelkező webcímünkre szeretnénk SSL tanúsítványt, akkor érdemes szintén SSL-es webcímként ugyan azt a címet választani , mert így kisebb az esélye annak, hogy további módosítást is kelljen végezni weboldalunkon vagy az adatbázisban (például http://www.sajatdomainnevem.hu címnek a https://www.sajatdomainnevem.hu az SSL-es párja).

Fontos! A rendszerben nem lehet egyszerre webcím és átirányítás ugyan azon a néven, így ha már működött weboldalunk SSL nélkül is (ekkor a http://www.sajatdomainnevem.hu valószínűleg egy létező webcím), akkor előbb töröljük a régi webcímet, az új beállításokat csak ez után hozzuk létre! Ha a törlendő webcímen volt kapcsolódó szolgáltatás (pl. statisztika), akkor az a webcímmel törlődni fog, az új https:// címen ezeket újra létre kell majd hozni.
Ezt az oldalt eddig 23230 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon