Főoldal / Tárhely / Tűzfal: Tanuló mód
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Tűzfal: Tanuló mód

A nálunk működő weboldalakat tűzfalunk segítségével hatékonyan védjük meg a fenyegetésekkel szemben. Minden egyes beérkező kérés többszáz ellenőrzésen esik át. A szabályok alapbeállításként minden tárhelyen aktívak, és napi rendszerességgel frissülnek, így meg tudjuk védeni weboldalát az új típusú támadások ellen is.

A legtöbb weboldal esetében a tűzfal nem igényel külön beállítást, azonban előfordulhat, hogy CMS rendszerek egy-egy funkciója, vagy egyedileg fejlesztett weboldala normál működés közben megsérti a tűzfal valamelyik szabályát. Ilyen esetben egy 403-as hibaoldal jelenik meg. Az ilyen jellegű "hiba" megoldása egyszerű, meg kell tanítani a tűzfalat arra, hogy a weboldal működéséhez szükséges az adott típusú kérés átengedése.

Amennyiben Ön ilyen hibaüzenetet kapott weboldala beállítása, böngészése közben, kérjük lépjen be Ügyfélszolgálati rendszerünkbe és a Tárhely menüpont Tűzfal - Tanuló mód almenüjébe belépve kövesse az alábbi utasításokat:

- Nyomja meg a Tanuló mód bekapcsolása gombot
Ekkor bekapcsol a tűzfal tanuló üzemmódja, mely az Ön IP címét felhasználva kivételeket kezd rögzíteni arra a webcímre, melyet Ön a következő pontban böngészni fog.

- Frissítsen rá/kattintson újra arra az oldalra, ahol a 403-as hiba kódot kapta
Az ügyfélszolgálatban a bekapcsolt tanuló mód pár másodpercen belül észre veszi, hogy erről az IP címről 403-as hibakódot kapott, így azt a szabályt, ami az oldal tiltását okozta, automatikusan kikapcsolja.
A szabály rögzítése teljesen automatikusan történik és maximum 1 percet vesz igénybe.

Fontos! Előfordulhat, hogy több kivételt is rögzítenie kell ahhoz, hogy végül a weboldal a tiltás nélkül megjelenjen, ezért a második lépést mindaddig kell ismételnie, míg végül a weboldala hibátlanul be nem töltődik.

Két tűzfal szabály rögzítése között mindig várja meg, míg rendszerünk befejezi a beállításokat.

Végül kattintson a Tanuló mód kikapcsolása gombra.

Ezt az oldalt eddig 14224 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon
!
!

Hoppá!

Rendszerünk tiltásokat észlelt az Ön IP-címével kapcsolatban. A részletek megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

TOVÁBB Bezár