Főoldal / Tárhely / Wordpress - Weboldal címének megváltoztatása
Értékelés:
Hasznosnak találta cikkünket?

Wordpress - Weboldal címének megváltoztatása

A Wordpress adatbázisban tárolja a weboldal címét, ezért egy már meglévő weboldal webcímének megváltozása esetén minden esetben át kell írnunk az adatbázisban elhelyezett címeket.
Mivel a Wordpress teljes alakban tárolja a címet (pl. http://sajatdomainnevem.hu/), így abban az eseben is végre kell hajtani a címátírásokat, ha SSL tanusítványt állítunk ki, hiszen a webcím itt is módosul http://sajatdomainnevem.hu-ról https://sajatdomainnevem.hu-ra.

Ha a tanusítvány kiállítása után a weboldal "zöld lakattal" jelenik meg a böngészőben nincs további teendőnk. Minél több külső modult telepítettünk Wordpress weboldalunkhoz, annál nagyobb eséllyel kell további módosításokat is végeznünk.

Ha weboldalunk megjelenik a https-es címen, de nem jelenik meg a "zöld lakat", akkor mindenképp további lépéseket kell tennünk.

1.
A wordpress admin felületén módosítanunk kell a weboldal címét a Wordpress admin felület Beállítások/Általános menüpont alatt.2.
A phpMyAdmin szoftverben módosítjuk az adatbázisban található címeket.

- Lépjen be az elektronikus ügyfélszolgálatra, majd kattintson az Adatbázis> menüpontra (Link)

- Keresse meg a Wordpress-hez tartozó adatbázist- Kattintson a phpMyAdmin gombra, a szoftver megnyitásához

- Kattintson az SQL feliratú fülre, hogy megjelenjen a szerkesztődoboz

- Végezze el az alábbi 4 UPDATE script futtatását úgy, hogy lecseréli a webcímeket az Önnek megfelelőre


A scriptek a régi webcímet lecserélik az újra. A példában a http://www.sajatadomainnevem.hu a régi webcím, a https://www.sajatadomainnevem.hu pedig az új webcím.

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.sajatadomainnevem.hu', 'https://www.sajatadomainnevem.hu') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl';

UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.sajatadomainnevem.hu','https://www.sajatadomainnevem.hu');

UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.sajatadomainnevem.hu', 'https://www.sajatadomainnevem.hu');

UPDATE wp_postmeta SET meta_value = replace(meta_value,'http://www.sajatadomainnevem.hu','https://www.sajatadomainnevem.hu');- A Lekérdezés szimulálása gomb megnyomásával ellenőrízheti, hogy helyesen adta-e meg a kódot. Ha a válaszban nem kap hibaüzenetet rákkattinthat az Indítás gombra.3.
Amennyiben még mindig nem jelenik meg a "zöld lakat" már csak egy módszer marad, amit csak azoknak ajánlunk, akik jártasak a Wordpress és az adatbázisok használatában, ugyanis egyes témák működése megállhat.
A módszer használatához a teljes adatbázist exportálni kell szöveges állományként, majd átírni a benne található címeket visszatöltés előtt.

- A phpMyAdminban az Exportálás fülre kattintva lehet megkezdeni a műveletet

- Használja az egyedi exportálási módot és jelölje be a

CREATE DATABASE / USE utasítások hozzáadása

DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER utasítások hozzáadása

IF NOT EXISTS (kevésbé hatékony, mivel az indexek a tábla létrehozása közben generálódnak) paramétereket
Ezután kattintson az Indítás gombra. Ekkor a böngésző letölt egy szöveges állományt, melyben ki kell cserélni a címeket. (Windows-ban erre alkalmas egy jegyzettömb is, linux alatt pedig használjon vi-t vagy gedit-et)

- A phpMyAdminban az Importálás fülön lehet betölteni a szerkesztett fájlt és az Indítás gombra kattintva megkezdődik a feldolgozás
- Fontos megjegyezni, hogy az exportált fájlt hagyja meg érintetlenül és csak egy másolatot szerkesszen, ugyanis az eredeti állapot bármikor visszatölthető az eredeti tartalommal


Ezt az oldalt eddig 11324 alkalommal keresték fel.

Bejelentkezés

e
s
c
Felhasználó megjegyzése
Hibás bejelentkezési adatok!
Még nincs fiókja? Regisztráljon
!
!

Hoppá!

Rendszerünk tiltásokat észlelt az Ön IP-címével kapcsolatban. A részletek megtekintéséhez kattintson a Tovább gombra.

TOVÁBB Bezár